Polybeton - De strakke, naadloze betonvloer
Een vloer in polybeton biedt heel wat voordelen. Het is een naadloze vloer die snel gelegd is en zich aanpast aan elke gewenste dikte. Je hebt geen chape laag meer nodig en ook voegwerken worden overbodig. Polybetonvloeren zijn ook gekend als gepolierde beton en glanzende betonvloeren.
Van plan om polybeton te laten plaatsen en benieuwd naar een voorstel en prijs op maat? Vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele plaatsers.
Wat is polybeton?
Een polybetonvloer is een massieve betonvloer. Na het gieten van de vloer maakt de plaatser de toplaag glad en egaal met een vlindermachine (vlinderen of polieren). Daarom spreken we ook van een gevlinderde of gepolierde betonvloer. Je kan polybeton zowel buiten (terras, oprit, …) als binnen (woonkamer, badkamer, …) laten plaatsen. Verder lees je meer over de toepassingen van polybeton.
Voordelen en nadelen van polybeton
Twijfel je nog tussen gepolierde beton of tegels, laminaat, …? Dan doe je er goed aan om de eigenschappen van een polybetonvloer eerst grondig te analyseren. Een vloer moet er tenslotte niet alleen goed uitzien, maar ook praktisch zijn en passen binnen je dagelijkse activiteiten. Hieronder vind je alvast een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van polybeton:
Voordelen polybeton
Nadelen polybeton
Polybeton prijs
De kostprijs van polybeton wordt bepaald door verschillende factoren. Onder meer de oppervlakte, de gewenste dikte van de betonvloer, het aantal hoeken, de bereikbaarheid, de gekozen afwerking, … bepalen de prijs van polybeton per m². Gemiddeld mag je rekenen op 40 à 150 euro per m² (incl. btw en plaatsing).
LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Bovendien kan de kostprijs van polybeton verschillen van plaatser tot plaatser. Ben je benieuwd naar de exacte prijs voor jouw betonvloer? Dan vraag je best gratis offertes aan bij 2 à 3 professionele plaatsers actief in je buurt. Zo kan je gericht prijzen, maar ook polybeton kleuren, afwerkingen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.
Mogelijke uitvoeringen en kleuren van polybeton
Een gegoten betonvloer is na de plaatsing nog behoorlijk ruw. Goed nieuws, jij bepaalt helemaal zelf hoe je je polybetonvloer laat afwerken. Je kan verschillende keuzes maken op vlak van:
1. Kleur
Bij polybeton denk je wellicht aan grijstinten, maar er bestaan nog vele andere polybeton kleuren. Tijdens het polieren kan de vakman namelijk kleurpigmenten en kwartskorrels toevoegen aan het beton. Je kan dus kiezen uit een brede waaier aan kleuren voor je polybeton vloer. Let op: bij tinten die afwijken van de standaard kleuren is het mogelijk dat de polybeton prijs per m² iets hoger ligt.
2. Structuur
Door het polybeton te polieren met een vlindermachine krijgt de betonvloer een compacte structuur en wolkachtige uitstraling. Hoe meer je je polybeton vloer laat polieren, hoe gladder hij wordt. Hou je meer van een iets ruwere structuur? Geen probleem, in dat geval poliert de plaatser je betonvloer in mindere mate.
3. Glansgraad
Na het polieren kan je je betonvloer ook nog verder afwerken door het polybeton te polijsten. Zo wordt je polybetonvloer nog gladder en krijgt hij ook een fraaie glans. Hoe meer schuurfases tijdens het polijsten, hoe meer je polybetonvloer zal glanzen. Verkies je een matte afwerking? Dan kan je er ook voor kiezen om je gepolierde betonvloer niet te polijsten.
Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij verschillende plaatsers
Wil je een goed overzicht van de mogelijke uitvoeringen voor jouw polybetonvloer? Vraag dan zeker voorstellen aan bij verschillende plaatsers actief in je buurt. Zo kan je naast prijzen ook gericht polybeton kleuren, structuren en glansgraden vergelijken. De afwerkingsmogelijkheden kunnen namelijk verschillen van vakman tot vakman. Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen van plaatsers actief in je buurt via onze offerteservice.
Toepassingen polybeton
Polybeton heeft vele voordelen. Eén van die troeven is de mogelijkheid om een gepolierde betonvloer zowel buiten als binnen te plaatsen. Beide toepassingen op een rij:
1. Polybeton buiten (15 à 25 cm dik)
Twee populaire buitentoepassingen van gepolierde beton zijn een polybeton oprit (zie foto boven) en een polybeton terras. Door het polieren hecht mos zich minder snel aan het polybeton. Een oprit of terras in polybeton vergt ook amper onderhoud. Let op: polybeton buiten moet een minimale dikte van 15 cm hebben en een dubbel wapeningsnet. Zo ben je zeker dat je polybetonvloer voldoende gewicht kan dragen.
Prijs polybeton buiten: 40 à 70 euro per m², incl. btw en plaatsing. Ontvang gratis offertes op maat.
2. Polybeton binnen (7 à 12 cm dik)
Gaat het om een nieuwbouw of een grote renovatie met voldoende opbouwhoogte? Dan kan je ook polybeton binnen laten gieten. Voor een stevige, duurzame polybetonvloer in je woning is een minimale dikte van 7 cm vereist. Groot voordeel: met een gepolierde betonvloer heb je geen chape of drukvloer nodig.
Je kan kiezen voor een polybetonvloer in de woonkamer (zie foto boven), maar ook polybeton in de badkamer en polybeton in de keuken zijn populaire opties. Let op: in vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken moet je de gepolierde betonvloer wel laten impregneren of coaten. Zo is het polybeton optimaal beschermd tegen vocht, vet en vuil.
Prijs polybeton binnen: 40 à 150 euro per m², incl. btw en plaatsing. Ontvang gratis offertes op maat.
FAQ polybeton
Nog vragen over polybetonvloeren? Een professionele plaatser geeft je graag advies op maat van jouw project. Hieronder zetten we ook alvast enkele veelgestelde vragen én hun antwoorden op een rij:
No comments:
Post a Comment